Parterapi

Når forholdet er i krise

Jeg tilbyder hurtig og professionel hjælp til parforholdet. Parterapi er et stærkt redskab og kan være en kilde til dyb indsigt og gensidig læring for begge parter. For at genvinde et varmt og kærligt forhold kræves en ligeværdig og konstruktiv dialog med gensidig respekt.

Parterapi er for jer som...:

  • ønsker at styrke og pleje parforholdet og holde fast i kærligheden
  • er træt af at skændes
  • ofte misforstår eller tolker på hinanden
  • oplever utroskab
  • savner nærhed og gnist
  • har problemer i sexlivet
  • ikke føler sig set og hørt af hinanden
  • overvejer eller står overfor skilsmisse
  • synes at hverdagen er blevet grå og kedelig

Træt af at skændes?

Langvarige konflikter kan opstå i selv i det mest kærlige parforhold, enten fordi man ikke får udtrykt sine behov eller fordi man ikke føler sig set og hørt af sin partner når man forsøger at udtrykke sine behov. Midt i hverdagens rutiner kan det være svært at leve op til sine egne eller partnerens forventninger om ”det perfekte liv”. Det kan udmunde i en smertefuld magtkamp eller forskansning, som med tiden vil øge afstanden mellem parterne.

Formålet med parterapien er at genfinde nærheden, kærligheden og respekten i forholdet. Der kræves en gensidig indsats for at genvinde et varmt og kærligt forhold. Gennem terapien vil I få opmærksomhed på, hvordan I kommunikerer, og I vil blive støttet i at finde andre måder at være sammen på. Det handler ikke om, at du selv eller din partner skal laves om, men om at I sammen beslutter jer for et fælles mål, således at I begge bliver i stand til at tage ansvar for det der sker. I vil få redskaber til en mere respektfuld og ligeværdig kommunikation og derigennem øge forståelsen for jer selv og for hinandens forskelligheder.

Skilsmisse

Har I besluttet jer for skilsmisse, er det af lige så stor betydning, at begge gør en indsats for at få sig selv og hinanden hele gennem bruddet og finde nye måder at omgås på – ikke mindst hvis der er børn involveret. Her handler det om at prioritere behovene og det kan være smertefuldt at erkende, at bruddet er forbundet med tab på mange planer. Gennem terapien vil I få støtte til at definere og prioritere skilsmissens proces og mål og holde fokus på det, som er vigtigt.

Jeg ser mig selv som en fortrolig samtale- og sparringspartner og det er frem for alt vigtigt for mig at være neutral – dvs. at jeg vægter et ligeværdigt forhold til begge parter. Jeg er omfattet af loven om tavshedspligt. Jeg modtager løbende supervision og sparring som en kvalitetssikring og videreudvikling af mine faglige kompetencer.

Terapi er en livsbekræftende investering i dig selv og dit parforhold – start i dag.

Kontakt mig her

Interview til Lovecast


Kirsten Østrup, New Performance, Performance Coach og Eksamineret Psykoterapeut og Parterapeut på Amager i København – mellem Tårnby og Ørestaden.

Speciale i psykoterapi for voksne, unge og teenagers samt parterapi.